+47 99 46 99 57 mail@wannado.no

Kajakkeeventyr på Øst-Grønland

Kajakktur 2024

2024 planlegger vi flere turer 

  • Grønlandseventyret” juli 2024 en kombinasjonstur med kajakk, fiske, fottur og fotografering. Totalt 10 dager + reise  
  • Kajakk tur/ekspedisjon på forespørsel for deg som er klar for 8 lange dagsetapper med tungt lastede kajakker, totalt 11 dager + reise 

Uforpliktende foredrag, Roar kommer gjerne til dere for å snakke om turene og vise bilder. 

Vi vil helst ha med alle deltakerne på en samling/ekspedisjonskurs før avreise.  

Øst-grønland er noe av det mest avsides vi finner i verden. Her er det dype fjorder, fjell som går rett fra havflaten til 1500m, nærhet til havet og store isbreer. I fjordene flyter det små og store isfjell. På utsiden langs kysten, seiler gigantiske isfjell som kanskje vil leve i flere år før de smelter eller går i oppløsning. Det høres kanskje kaldt ut, men i sola på sommeren kan temperaturen komme opp i 18-20´c og på natten ned mot frysepunktet. 

I fjorden og i småelvene er det massevis av sjørøye, Fra slutten av juli kommer hvalene inn fra havet for å forsyne seg av Ammasettene, en liten loddefisk. Da kan vi se både spekkhoggere, knølhval og finnhval fra kajakken. Om det er mye is i fjorden, ser vi også sel. Isbjørn er veldig skjelden på sommeren. Vi har allikevel med skytevåpen for å være helt sikker. 

Det bor ca 3000 personer på Øst-grønland, fordelt på en by med ca 2000 mennesker og fire mindre bygder med 50-300 mennesker i hver. I småbygdene er det nesten like mange hunder som mennesker. Her lever innbyggerne fortsatt av fiske og fangst, men turismen er et bra bidrag etterhvert. Selv om det har vært stor utvikling her de siste årene, er det fortsatt et stykke igjen til vår levestandard. 

Vi skal padle en rundtur der vi får med oss mest mulig av disse opplevelsene. Vi overnatter i telt, bortsett fra siste dagen da vi bor innendørs, så vi får oss en dusj og ei seng før vi reiser tilbake til det vi kaller sivilisasjonen. 

For at matlaging skal fungere effektivt og padlingen og håndtering av gass og bensin-brennere foregå sikkert, har vi satt av første dag til instruksjon og testing, der vi prøvepakker, lærer oss handtering av tunge kajakker med utstyr, padleteknikk, brennere, telt, sikkerhetsprosedyrer, lokalhistorie med mer. 

Vi bruker både enkle og dobble kajakker, men våre 7 meter lange doble ekspedisjonskajakker er raske og trygge. Det blir tatt mange flere bilder fra en dobbelkajakk enn fra en single.  Alt vi trenger pakkes i kajakkene, telt, soveposer, mat, klær og utstyr får plass, men vi må begrense hva vi tar med for å slippe å ha baggasje på dekket. Vi har med tørket turmat, men vi skal innom flere bygder underveis, der vi kan supplere med mat fra butikken. Underveis fisker vi etter sjørøye. Trenger du spesiell mat eller ekstra måltider, tar du det med selv. 

Etter dagens etappe setter vi opp teltene våre på idylliske plasser langs fjorden, lager felles mat og koser oss. 

Sommeren 2024 har vi to forskjellige turer. En kajakkekspedisjon med hovedfokus på padling med lange dagsetapper,(kom med forespørsel på dato) og en tur med kombinasjon av padling, fiske, fottur mm. som vi kaller Grønlandseventyret. 

Neste tur: Grønlandseventyret Juli/August 2024

Detaljene for dag til dag-programmet tilpasses deltakerne.

Interessert?

Ta kontakt via vårt bookingskjema eller ring Roar på telefon 94 82 67 10.

Høydepunkter i forbindelse med kajakktur på Øst-Grønland

Reisen:De fleste nordmenn reiser fra Gardermoen, via Island hvor du må overnatte i Reykjavik før du kommer deg videre til Grønland neste dag. Evt kan man fly fra København til Kangerlusuaq på veskysten av Grønland og deretter til Kulusuk på Øst-Grønland

Kulusuk og Tasiilaq

Flyplassen på Øst-Grønland heter Kulusuk, her starter Wannado sin organiserte tur. Turlederen møter gruppen på flyplassen. Vi kjører hurtige båter inn til Tasiilaq, som er hovedstaden på Øst Grønland med ca.2000 innbyggere. Her skal vi tilbringe natten i en teltcamp rett ved fjorden. Fra campen er det gangavstand inn til sentrum og vi får en smakebit på Grønlandsk kultur. Kvelden går med til å klargjøre kajakker og utstyr. Vi prøvepakker og tester kajakkene før vi sender de med båt til startstedet for padleturen.

De neste dagene skal vi tilbringe i Semilik-fjorden med fiske, fottur, fotografering og utforskning. Fjorden har mengder med isfjell og alt forandrer seg minutt for minutt.

Sermilik-fjorden er en isfjord på mer enn 50 km og med en av verdens mest aktive isstrømmer i bunnen. I tillegg er det tre andre brefronter med flere kilometers bredde, så her kommer det MASSE is på vei ut mot havet. 

Hval:Fra midten av juli kommer knølhvalene inn mot kysten og inn i fjordene. Disse kolossene på 12-15 meter og opptil 30 tonn, får vi som regel se mens vi er på padletur. Det er også vågehval, finnhval, spekkhuggere og narhval i området, men disse er mer skjeldne å se.

Tiniteqilaaq og Sermilikfjorden

Tinit ligger ytterst på en klippe med utsikt mot Sermilikfjorden. Her bor det ca 110 personer. Tinit har som de andre bygdene på Øst-Grønland, butikk, skole heliport og ellers alt som et lite samfunn trenger. Vi gjør oss kjent og ser hvordan livet arter seg i en liten grønlands fangstby. På ettermiddagen padler vi på Sermilikfjorden blant gigantiske isfjell. En gjest uttalte at nå forsto han at alt han hadde sett til nå var bare isklumper. Vi skal bo på en fin camp med oversikt over fjorden og isfjellene.

Ikkatek

En nedlagt liten bygd, med havet som nærmeste nabo. Man kan lett forstå at det har vært et tøft liv her, på det meste bodde det 35 mennesker her Kirken/skolestua står fortsatt og noen av husene blir vedlikeholdt. Vi rekker en tur ut hit, men det er det første som droppes om vi vil gjøre turen mindre strabasiøs.

Tasiilaq

Den siste dagen på Grønland, skal vi tilbringe i Øst-Grønlands største by, Tasiilaq. Her bor vi på hotell eller i et hus som rommer hele gruppen. Vi får tid til å se på lokal kultur, besøke museet og nyte den siste dagen på verdens største øy.

DAG 12/13: Avreise-Kulusuk-Island-hjem

Transport ut til flyplassen Kulusuk, går med motorbåt, men det er mulig å oppgradere til helikopter. Dette er en opplevelse i seg selv, når vi får se området vi har vært i fra fugleperspektiv. Ved ankomst Kulusuk er det slutt på den organiserte turen og dere tar dere videre selv.

Fra Kulusuk går flyet tilbake til Reykjavik. Blir det tid tar de fleste en tur innom Den Blå Lagune og avslutter kvelden med en skikkelig festmiddag i partybyen Reykjavik. 

Grønlandseventyret  juli/august 2024

Dag 1:Oslo – Reykjavik

Dag 2 :Reykjavik – Kulusuk – Tasiilaq

Dag 3:Tasiilaq

Dag 4:Tasiilaq – Tinit

Dag 5:Padling på Sermilik-fjorden

Dag 6:Padling og fiske

Dag 7: Vi krysser Sermilikfjorden

Dag 8:Johan Pedersens Fjord

Dag 9:Vi krysser tilbake til camp på sørsiden av fjorden

Dag 10:Båttransport tilbake til Tasiilaq og hotell

Dag 11:Utforske Tasiilaq med fotografering og fottur.

Dag 12:Avreise, båt eller helikopter til Kulusuk og fly til Reykjavik

Dag 13:Reykjavik – Oslo

 

 

Inkludert i turen er guiding, transport, mat og utstyr på Grønland. Deltakerne må selv komme seg til Grønland. Expedisjonspris  for 2023, NOK 29000,- Plassen bekreftes etter innbetaling av forskudd, (dette kan ikke kreves tilbakebetalt). Du vil nå få tilsendt pakkeliste. Restbeløpet skal betales innen 8 uker før turstart. Deltakerne må selv ha reiseforsikring, sjekk om den du har gjelder. Det er mulig å lage både kortere og lengre turer for lukkede grupper. Kontakt oss og fortell hvor mange dager du har til disposisjon og hva du vil se, så lager vi forslag.

  • Flyplassen Kulusuk ligger på en øy helt ute ved havet og det hender at havtåka gjør at flyplassen må stenges, det skjer ikke ofte men dere må ta høyde for dette i planleggingen.
  • Vi vil gjerne ha dere på en samling med Teknikk/ekspedisjonskurs før avreise, da vet vi mer om deres kapasitet og kan planlegge den perfekte tur.
  • Om dere har andre ønsker enn den skisserte turen, tar  vi gjerne en prat om en tur tilpasset dere.
  • Påmelding: Du tar kontakt og får tilsendt påmeldingsskjema, når vi har fått skjemaet tilbake og utfyllt, får du en faktura på depositum. Turen er bestillt når du har betalt depositumet. Du får da tilsendt pakkeliste.
×

Skal vi ringe deg tilbake?

Skriv inn ditt nummer så ringer vi deg straks vi er ledige.

Share This